Szociális intézmények

Idősek Klubja


„Milyennek kellene lenni a társadalomnak,
Amelyben öregkorára is ember marad az ember? A válasz egyszerű: egész életen át emberszámba kell venni.” / Simon de Beauvoir/

 

Az Idősek Klubja tagi felvételt hirdet!

A jászkarajenői Idősek Klubjába (Táncsics M. utca 31.) várjuk mindazon nyugdíjasokat, akik magányosak, akiknek hiányzik a családi gondoskodás és a közösségi élet, akik érdeklődnek a szabadidő hasznos eltöltése iránt.

A szépen berendezett és felszerelt klubban többféle napi elfoglaltságot tudunk biztosítani. Szabadidős foglalkoztatás keretében a nők szívesen kötnek, hímeznek, horgolnak, és tv sorozatokat néznek, a férfiak inkább újságot olvasnak, rejtvényt fejtenek, sakkoznak, rádiót hallgatnak. A kulturális igények kielégítésére napilapok, rádió, televizió, videó, DVD lejátszó áll rendelkezésre. Az irodalmi felolvasások, egyéni  és közös elbeszélgetések, ismeretterjesztő és felvilágosító előadások meghallgatása, rendezvények szervezése teszi hangulatosabbá életüket.

Közös programként foglalkoztatások, szakkörök, gyógytorna, továbbá névnapok megünneplése, nyársalás, bográcsozás szerepel. Rendezvényeinken a jeles ünnepnapokról illetve a nemzetközi ünnepeinkről emlékezünk meg. Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést, ezért tevékenyen szerepet vállalunk a helyi rendezvényeken, pld.: Jásznap, Falunap. Szabadidős programok keretében, térítés ellenében szervezünk kirándulásokat, színház és múzeumlátogatásokat.

Az egészségügyi ellátás keretében figyelemmel  kisérjük  egészségi állapotukat,  támogatjuk egészségük fenntartását, figyelmet fordítunk a gyógyszerek bevételére. Rendszeres a vérnyomás és testsúlymérés, fontos a testi- lelki megfigyelés dokumentálása, gyógyszerkiíratást, védőoltások felvételét, szűrővizsgálatokat szervezünk. Intézményünkben lehetőség van a tagok számára a saját ruhaneműik mosására, valamint fürdésre is, (azok számára, akiknek ez egyedül már nehézséget okoz, illetve az otthoni körülményei ezt nem teszik lehetővé).

Szolgáltatásunkban a klubtagságért napi 35 Ft-ot, valamint helyben étkeztetésért 480 Ft intézményi térítési díjat kell fizetni. Akinek nincs jövedelme, illetve az nem éri el a nyugdíjminimumot az ingyen veheti igénybe.  Havi negyvenezer forint jövedelem felet az intézményi térítési díjat kell meg fizetni.

Nyitvatartási időnk: hétfőtől –péntekig 7- 15 óráig.

Szeretettel várjuk Önöket „kis családunkban.”

Érdeklődni bővebben az Idősek Klubjában lehet, felvilágosításért forduljon hozzánk bizalommal.

                                                                                  Rigó Zoltánné intézményvezető