Gazdaságunk

Nyomtatóbarát változatLevélben küldésPDF változat

Ahogy a térségben, úgy Jászkarajenőn is a mezőgazdaság a domináló gazdasági ágazat. Elsősorban gabonatermelő vidék, de hagyománya van a szőlő- és gyümölcstermesztésnek, fóliás zöldség termesztésnek is. A korábban jelentős számú sertés-, és szarvasmarha állomány sajnos napjainkra jelentősen megfogyatkozott.

 A helyi Mezőgazdasági Zrt. mellett több családi gazdálkodó, kistermelő is működik. A zömében mezőgazdasági típusú vállalkozások mellett az ipar is képviselteti magát, itt található a kiváló minőségű száraztésztáiról országosan ismert Balogh Tészta Zrt. tésztaüzeme.

Jászkarajenő befektetőbarát önkormányzata segítőkészen, nyitott kapukkal várja azokat a vállalkozásokat, akik az alacsony iparűzési adó, az alacsony ipartelepítési költségek, a pozitív lakossági hozzájárulás és az alacsony helyi bérszínvonal előnyeinek kihasználásával kívánják gazdasági céljaikat megvalósítani. Fontos megemlíteni a befektetni kívánó vállalkozások számára, hogy amennyiben pályázati források segítségével kívánnak új telephelyet létrehozni, akkor a Széchenyi 2020 program-csomag tervezett pályázati felhívásai erre itt, a Közép-Magyarország régióban több mint 35%-os támogatási intenzitást kínálnak.