Épületenergetikai felújítások Jászkarajenő Község intézményein

Nyomtatóbarát változatLevélben küldésPDF változat

Projekt megnevezése:
Épületenergetikai felújítások Jászkarajenő Község intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

Projekt azonosító száma:
KEHOP-5.2.9-16-2016-00023

Kedvezményezett:
Jászkarajenő Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
247 936 145 Ft

A finanszírozás típusa:
Kohéziós Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017. április 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2017. november 30.

Projekt bemutatása
EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK JÁSZKARAJENŐ KÖZSÉG TÖBB ÉPÜLETÉT
Jászkarajenő Község önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 247 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.
A projekt megvalósulása során a Jászkarajenői Mesekert Óvoda, a Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola, a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár és az Idősek Klubja épülete kerül korszerűsítésre. A 247,9 millió forintos beruházásnak köszönhetően Jászkarajenő Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a munkaterület átadása is megtörtént. A kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Község.
A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá, a pályázattal érintett intézményekben napelemes rendszer kerül kiépítésre.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.
Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.
Jászkarajenő Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a vagyonkezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épületek energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat, és amely hozzájárul az épületek állagmegóvásához.